Детски ховърборди

Няма намерени резултати

Страницата, която търсите, не може да бъде намерена. Опитайте прецизиране на търсенето или използвайте навигацията по-горе, за да намерите публикацията.

Ховърборд – играчка или плачка?

Трябва да се разбере първо, че тези уреди не се движат на магия, фотосинтеза или въздух. Те се движат на електрическа енергия, съхраняваща се в батерия, подобна на тази в телефона ви. Разбира се тя е много по- силна, все едно са събрали дванадесет или тринадесет такива.

Вашият телефон може ли да избухне? Разбира се! Използвате ли го независимо от това, допирайки го до лицето си? Държейки го в ръцете си? Пак да. Проблемът не е в дизайнът на ховърборда. А в механизмът на батерията.

Това е батерия, която трябва да се използва до свършване на складираната енергия. Не да покарате малко и после да оставите ховърборда някъде в къщата си и да очаквате след месеци пак да се качите на него и всичко да си му е наред. За това трябва да следите за качеството на батерията, преди да гледате за окраската на вашият ховърборд.

Също така не очаквайте да е произведен някъде другаде, освен в Китай. Да, може на етикета да пише името на друга страна, но е почти гарантирано най-важните компоненти да са родом от най-многолюдната държава на света. В Китай имат дванадесет степени на качеството. Това е важно, защото можете веднага да разберете за коя степен става на въпрос като видите цената на желаният артикул.

Не е препоръчително да си купувате ховърборд за по-малко от 300 лева. Те са с по- добро качествено от пребоядисаните ментета за 100 лева в продавалника и са тествани от професионалисти, за да може вашата безопасност да е гарантирана. А и ако не ви бъдат предложени с гаранция поне една година, то това също е знак, че закупувате бомба със закъснител.

Все пак има сведения за инциденти с ховърборди, които са се самозапалили при зареждане. Или са довели до травми при използване. През 2015 година, когато беше бумът на ховърбордите, ebay продаваше по един на всеки 12 секунди. Знаете ли колко бяха официалните оплаквания от продукта за 24 щата от САЩ за първите три месеца от въвеждането на ховърборда? Не повече от 30, по данни телевизия ABC. Говорим за милиони хора и само 30 от тях са имали проблеми, най-вероятно при неспазването на правила за безопасност. А травмите? Също толкова е вероятно да получите подобни чрез нормален скейтборд или велосипед.